Colfer, Eoin: Etsivätoimisto Puolikuu

etsivatoimisto-puolikuu

Fletcher Moon on 12-vuotias nettiopistosta valmistunut yksityisetsivä, jolla on laillinen lupa toimia etsivänä.  Valitettavasti vain lupa ei ole voimassa kuin Hän luulee jo tuntevansa koulunpihan pimeän puolen ja eväskähvellysten ja läksynkopiointiverkostojen kaltaisiin  pikkujuttuihin kyllästyneenä hän toivoo, että se iso juttu osuisi kohdalle. Pitäisi olla varovainen siinä mitä toivoo, sillä toive voi toteutua.

Kun samaa koulua käyvä April pyytää Fletcheriä selvittämään kuka varasti häneltä arvokkaan muistoesineen, ei Fletcherillä ole suuria odotuksia mutta ainakin April maksaa hänelle rahalla eikä karkeilla. Juttu muuttuukin yllättäen astetta vakavammaksi kun yöllinen hiippailija kumauttaa Fletcheriltä tajun kankaalle. Kun hän lähtee ennen aikojaan sairaalasta jatkamaan jutun selvittämistä ja pyörtyy tulipalopaikalle huomaa Fletcher olevansa viileän ulkopuolisen tutkijan sijaan kuuman tuhopolttojutun pääepäilty.

Eoin Colfer on tunnettu parhaiten Artemis Fowl tarinoistaan, mutta tällä kertaa tarjolla on pesunkestävä dekkari nuorille. Englantia taitavien kannattaa tutustua myös kirjan nettisivuihin: http://www.halfmooninvestigations.co.uk .

 

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): kirja-arvostelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s