Eoin Colfer: Siipimies

siipimies

Siipimies on vaikuttava kertomus nuoresta miehestä, Conor Broekhartista, joka saa elämälleen kirjaimellisesti lentävän lähdön Pariisin maailmannäyttelyssä 1878.

Hän varttuu lapsuutensa ja nuoruutensa Irlannin rannikon edustalla sijaitsevalla Iso-Salteella saaren kuninkaan palveluksessa olevan tark’ampuja-isänsä ja äitinsä kanssa. Hän on itse Salteesaarien kuninkaan ja tämän tyttären hyvä ystävä ja perhetuttava. Ollessaan nuori hän pelastaa prinsessa Isabellan suuresta pulasta ja hänestä tulee sankari.

Arvostettu tiedemies ja tutkija Victor Vigny ryhtyy opettamaan Conoria huomattuaan hänen erikoislaatuiset kyvyt. Näyttää, että Conorilla on edessään upea tulevaisuus.

Salassa pidetty vallankaappaushanke kuitenkin mullistaa Conorin elämän. Hänet lavastetaan kuninkaan ja opettajansa Victorin murhaajiksi. Tosiasiassa marsalkka Bonvilain on punonut monimutkaisen valheiden verkon. Kun Conorin isä näkee poikansa, hän passittaa tämän vankilaan loppuelämäkseen, koska Conor on naamioitu niin, ettei isä tunnista poikaansa. Näin Conor siis luulee olevansa isänsä silmissä murhaaja, kun taas isä luulee Conorin kuolleen samalla kun kuningas ja Victorkin. Vasta 14-vuotias Conor joutuu pahamaineiseen vankilaan, jossa huhujen mukaan vankeja kuolee pakkotyössä…

 

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): kirja-arvostelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s