Puskala, Sirpa: Laaduntarkkailija ja muita tarinoita

laaduntarkkailija

Neljätoista pientä ja oivaltavaa tarinaa maailmasta jota katsotaan lapsen silmin. Matematiikan tehtävät ovat Matin mielestä typeriä. Kuten kysymys kuinka monta omenaa Rikulla on jäljellä, jos hänellä on viisi omenaa ja hän syö niistä kaksi. Matti tietää kyllä, että viisi miinus kaksi on kolme, mutta eihän kukaan voi tietää mitä niille omenoille tapahtuisi. Voisihan joku niistä kierähtää lattialle ja mädäntyä huoneen nurkkaan. Kun opettaja antaa mielestään yksinkertaisen laskutehtävän, jossa kysytään kuinka kauan koulumatkaan kuluu aikaa, ei Matille riitä vastaus jonka yksinkertaisella laskutehtävällä saisi. Ei – Matti pyrkii aukottomaan lopputulokseen ja päättää suorittaa tehtävän kokeellisesti, mutta joutuu toteamaan etteivät matematiikan teoria ja käytäntö kohtaa toisiaan.

Päiväksi isän työpaikalle päässyt Hanna vastaa puhelimeen ja sopii soittajan kanssa isälleen lounastapaamisen itsensä ja isänsä kanssa. Hanna olisi sopinut tapaamisen myös vaikka isänsä sihteerin kanssa, mutta kun vieras ei halua syödä isän sihteerin kanssa, niin vieraan on tyytyminen Hannan ja isän seuraan. Kun vieras saapuu paikalle, huomaa isä Hannan järjestäneen lounastapaamisen pääjohtaja Hotin kanssa. Hienosta alusta Hanna ei halua kuitenkaan sihteeriksi – ja hyvästä syystä!

Myös muissa kahdessatoista tarinassa maailmaa katsellaan pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla. Sivuja on vain kuutisenkymmentä, mutta kaikki ovat täynnä hyvää mieltä ja iloista tuulta. Sirpa Puskalan tarinat ovat tuttuja myös Radio Suomen satutunnista.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): kirja-arvostelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s